PartyHard

A baráti körünk azt állítja rólunk, hogy hihetetlen kalandokba keveredünk görbe estéink során. Ezt a blogot azért indítottam, hogy dokumentálhassam, vicces, olykor kínos történeteinket.

Címkék

2009 (1) a (1) aer (3) Bálint (2) ben (3) Bence (2) csaj (1) éjszaka (1) fellépés (1) fesztivál (3) fishing on orfű (3) hard (7) húsvét (1) jäger (1) Juhász (1) kép (1) komló (2) komó (1) koncert (3) light (1) locsolás (1) miners (1) mit vigyek fesztiválra (1) nativ (2) nyár (1) ősz (1) pálinka (2) party (7) partyhard (2) party hard (1) pécs (2) péntek (3) peti (1) random (2) reboot (1) sör (2) szakad (1) szombat (1) szülinap (1) tanácsok (1) tippek (1) Tomi (1) túlélés (1) unalom (1) zene (1) zoli (1) Címkefelhő

Lájkolj Minket!

Mit vigyünk magunkkal fesztiválozni?

2014.06.17. 19:01 | Benmadafaka | 4 komment

Nyakunkon a fesztiválszezon, olyannyira, hogy én holnap már megyek is Fishingre. Kezdő fesztiválozók, illetve a saját magam segítségére (mindig otthon hagyok valamit) összeírtam egy listát, arról, hogy miket érdemes magatokkal vinnetek, ha egy ilyen kalandra készültök. Lássuk.

Ruhák:

A legfontosabb, hogy minden eshetőségre készülj fel, lehet 40 fok szikrázó napsütéssel, de ébredhetsz szakadó esőben is úgy, hogy a 10 fokot is csak aluról nyaldossa a hőmérő higanyszála. Szóval, ha jó időben is indulsz el, mindig legyen nálad legalább egy hosszúgatya és egy pulcsi. Az esernyőt hagyd otthon, viszont egy esőkabát sokat segíthet.

Fesztiválozni, ne a legjobb cuccaidban menj, úgyis leborozod, le sajtos tejfölös lángosozod, kiégetnek, fű/sár foltos leszel.

Jó, ha lábbeliből is több féle van nálad. Kell egy papucs a zuhanyzáshoz, illetve a nyári cipődön kívül jól jöhet, ha van nálad egy masszívabb zárt lábbeli is az esős, sáros napokra.

Étel:

Általában, elég drága a táplálék az ilyen rendezvényeken, sokat spórolhatsz, ha hozol otthonról némi étket, de ne majonézes tojásos szendvicseket csomagolj sajttal.

A kolbász és a különféle konzervek viszont nem fognak megromlani. Én általában májkrémen élek, nekem beállt, de amúgy a chilis bab konzerv sem olyan vészes, a legbátrabbak pedig kísérletezhetnek pacalossal esetleg töltött káposztással, de ezeket nem ajánlanám. A csomagol toast kenyér friss marad akár 3-4 napig is, de ennyi idő alatt a zsemle élvezeti értéke sem romlik olyan sokat, meg amúgy is belefér, ha egy kicsit szárazabb hisz fesztivál van. Hozhattok paprikát, paradicsomot is azok is kibírnak egy két napot a sátorban.

Tisztálkodási szerek stb:

Fogkefe, fogkrém tusfürdő, spray, zsepi, wc papír, törölköző. Alap cuccok. Ha lány vagy egy kézfertőtlenítő sem árt hisz a toitoi-ok nem tartoznak a leghigiénikusabb helyek közé, a fiúk meg általában úgyis megoldják a kisdolgukat az erdő szélén. Továbbá jó, ha van nálad szúnyogriasztó esetleg naptej is.

Hajlék:

Sááátor!!! A legfontosabb! Ha nem szeretnél beázni és sokat vesződni a sátrad felállításával beszerzel egy quechua-t, ha ezek pont hidegen hagynak, úgy teszel, mint én és az utolsó pillanatban kölcsön kérsz egy tipik kék teszkós hajlékot. Bármelyik iskolát követed ajánlott akció előtt egy-két nappal felállítani, átnézni a cuccost, hisz kitudja ki/mi maradt benne tavalyról. (Nekem ez most elmaradt.) A második legfontosabb a hálózsák. Felejtsd el a különféle takarókat, plédeket. Ha nem akarsz, éjszaka megfagyni beszerzel egy király hálózsákot. Korántsem biztos, hogy egyenletes talajú sátorhelyet fogsz ki, és tök készen se kellemes kavicsokon vagy faágakon aludni, ezt ellensúlyozandó vigyél magaddal egy polifoamot, ez jó hőszigetelő is, úgyhogy megfagyni is kevésbé fogsz.

 

Egy lista a legfontosabbakról:

-sátor

-polifoam

-hálózsák

-meleg ruha

-zárt cipő

-telefontöltő vagy egy gány telefon (ami nem merül le)

-szúnyogriasztó

-óvszer

-annyi alkohol, amennyit el tudsz fogyasztani bejutásig

-bónusz: gitár (persze ha tudsz játszani rajta) Ne a stratocaster-ed hozd el, de ha van egy olcsóbb akusztikus gitárod, amit nem sajnálsz, ne hagyd otthon, nagyon feldobhatja a hangulatot egy-egy közös zenélés ráadásul a lányoknak is imponálni fogsz.

Jó fesztiválozást!!

A bejegyzés trackback címe:

https://partyhard.blog.hu/api/trackback/id/tr436317167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmm.. 2014.06.18. 11:09:55

Szúnyog riasztó (tömegben kevés szúnyog van), wc papír (jó a zsepi is), étel (nem érdemes cipelni, inkább a közeli boltban kell venni) felesleges, viszont nem árt egy borotva.
Quechua sátor alap: nem ázik be és pár másodperc alatt fel lehet állítani (a bontást viszont nem árt begyakorolni ;)
Polifoam semmire se jó ha rossz a talaj, inkább matracot javasolok (felfújható vagy ha van rá hely (pl. kocsival mentek) akkor szivacsból. Hálózsák izlés kérdése, én például utálom. Inkább viszek takarót.
Gitárt is csak akkor javasolok, ha van rá hely (kocsi).

Dr_utcai_arcos 2014.06.18. 13:30:14

Hacsak nem vagy fellépő, akkor gitárt teljesen felesleges vinni, a Börtön ablakában biztos menő volt 30 évvel ezelőtt. Ha imponálni akarsz a csajoknak, q sok pénzt vigyél...

Celtic 2014.06.23. 14:59:48

Nagyjabol (95%) egyetertek. Eleg oreg fesztivalozo vagyok mar, az elso idok "halozsak a vallra, aztan majd lesz valahogy" kezdeteitol a mai idok "huh, a torulkozot elfelejtettem, most furdes utan az elozo napi ruhaval torolkozhetek"-allapotaig.

Kaja: regen nem vittem, nem is ettem. Ma mar banom, nem tesz jot...Most Tescos lencsefozeleket es TOLTOTT KAPOSZTAT vittem :) Napkozben jol felmelegdett, ejfelre, mikor ettem volna, mar hideg volt. Paprikat msot eszem meg, a melohelyen. Paradicsomot nem vittem, szetnyomodik. Ja, majkrem is volt, de eszek eleget fesztivalszezono kivul is, szoval azt hazahoztam.

Polifoam: nagyon fontos. Apro darab (marmint sulyra), de nagyon sokat jelent. Mondjuk, Szigeten a 7. napra virradva mar igy is minden fuszalat egyenkent erzek a derekam alatt, de legalabb vesegyulladast elkerulom.

Ami kimaradt: gyogyszerek. Bizonyos kor felett mindenkeppen, de alatta is ajanlott: fejfajas-csillapito, lazcsillapito (bar akkor inkabb haza....), gyomoregesre valami, hasmenesre valami (aktiv szen pl.)

Es ha 40 feletti ferfi vagy, ajanlatos Toi-Toi kozeleben satrazni, nem jo erzes orankent botladozni a camping masik felebe egy jo hugyozas miatt. Alternativa persze a szomszedos sator oldalbavizelese is, csak akkor eleg idegesek lesznek a bennlakok es en pl. meg is vernem, aki ilyet tenne a satrammal.

Meg a fuldugo sem hulyeseg. Van egy bizonyos fajta ember, aki akkor erzi jol magat, ha a tok csondes satorhelyen orditja a viccesnel viccesebbnek hitt sztorikat. Mint a 7/b osztalykirandulason....
Azt le se szarja, hogy 500-1000 ember piheneset vagja tonkre. Mondjuk, szep szoval lehet veluk beszelni (csak hangosan, folejuk tornyosulva). Ha egy 110 kilos, 40+ ferfi folejuk magasodik, akkor kurva gyorsan el tudnak kussolni.
Címkék: koncert fesztivál tippek túlélés tanácsok fishing on orfű partyhard mit vigyek fesztiválra
süti beállítások módosítása